In opdracht van gemeente Schijndel, SP

Herinrichting Grevekeur
Locatie Schijndel
Uitgevoerd in 2013/2014

De SP in Schijndel wilde een aantal natuurlijke speelplekken. Met een projectwerkgroep – bestaand uit vertegenwoordigers van van de SP, de gemeente Schijndel en de buurtbewoners  kwamen we om de 4 à 5 weken bij elkaar. Hoever zijn we, waar staan we? Elke keer probeerden we een actieplan te maken voor de periode die volgde.

Ik ontwierp de speelplek op basis van opmerkingen van buurtbewoners en twee basisscholen. Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst werd een hutje gebouwd, kinderen konden knutselen en tekenen. Daardoor werd de onderlinge band versterkt.

Het ontwerp werd heel natuurlijk en lekker ruig. Geen vaste speelobjecten zoals een wip, maar houten speelattributen. Verder een voetbalveldje, een zandspeelplek met heuveltjes voor kleine kinderen, een grote bank erbij. Voor de iets oudere kinderen is er een speelplek met heuveltjes en een rioolbuis om in te kruipen. En aan de andere kant zijn hogere heuvels, waar de oudste kinderen naar hartenlust kunnen spelen en rondfietsen.

De sloten om het terrein heb ik uitgebreid met extra waterpartijen aan één kant. Door de lemen ondergrond ontstaat er bij regen een verrukkelijke modderpoel waar kinderen hun creativiteit kunnen botvieren. Zwerfkeien in het water om overheen te springen. Zoeken naar waterbeestjes.

Tijdens de opening is een insectenhotel gemaakt en zijn wilgentenen hutten gevlochten. Alles bij elkaar is de Woeste Weide een waar speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Omringd door water en bereikbaar via een bruggetje.