Pluktuin Vorsenpoel

Bij de herinrichting van Dr. de Brouwerlaan kreeg basisschool de Vorsenpoel een vernieuwde entree en een ruime parkeergelegenheid. Voor het gebied aangrenzend aan de school heb ik een ontwerp voor een openbare pluktuin gemaakt, aangevuld met enkele speelaanleidingen die gemaakt worden van de gekapte bomen. Dit plan is aan de omwonenden en de school gepresenteerd tijdens een inspraakavonden werd uitermate positief ontvangen.

Om de kinderen van de school bij de aanleg zoveel mogelijk te betrekken, werd er een gezamenlijk plantochtend georganiseerd. De wethouder gaf het officiële startsein voor het aanplanten van de verschillende eetbare planten. Daarna mochten uit elke groep een aantal kinderen meehelpen bij het planten. Ook de hulpouders en een aantal vrijwilligers heeft flink de handen uit de mouwen gestoken. Ondanks het miezerige weer, koude en vieze handen genoten de kinderen van het werken in de tuin.